Tepper for hjem og kontor

Uansett hvor det er du skal innrede, er det på sin plass med et godt teppe. Et teppe gir økt komfort, motvirker svevestøv og er dessuten med å på hindre støy. I tillegg pynter det opp det aktuelle rommet. Fordelene med å ha teppe er mange, og både avpassede så vel som heldekkende vegg-til-vegg-tepper har gjort furore i både hjem og kontorlandskap.

Det er ikke uvanlig at kontorlokaler har heldekkende tepper. For å kunne opprettholde et godt arbeidsmiljø anbefales derfor et støydempende teppe. Når teppet er på plass blir det sjeldnere behov for å vaske gulvet, hvilket gir det å ha teppe en miljøvennlig fordel. Et teppe som matcher fargene på møblementet, er med på å forsterke inntrykket av resten av interiøret. En dørmatter i en farge som matcher teppet gjør det hele komplett.

Velg riktig teppe

Har du for eksempel et vegg-til-vegg-teppe i stuen din hjemme, minsker du sjansen for å lage hakk i gulvet hvis du mister noe. I tillegg gjør heldekkende tepper det mer behagelig å gå rundt i rommet barbeint. Som med annet interiør er både design og nytteverdi viktig når det kommer til tepper, og det er synd at mange forsømmer det ene til fordel for det andre. Enkelte ender opp med fine tepper av kvalitet som kunne vært bedre, mens andre har gode tepper som ikke er estetisk tilfredsstillende. Husk å ta høyde for begge faktorer når du leter etter passende tepper for deg.

Er du glad i å eksperimentere med farger kan du sammenligne tilgjengelige farger på det store utvalget av tepper som er til salgs, med fargene i ditt hjem/kontor. Et rom fullt av mørkebrune møbler gjør seg godt sammen med for eksempel et teppe med en lysere bruntone. Er teppet av den avpassede sorten kan du vurdere hvordan den står seg til fargen på gulvet. Konsulter gjerne interiørarkitekter for gode tips.