Shabby chic

Husker du da interiørstilen Shabby chic fikk fotfeste en gang tidlig på 2000-tallet? Den alternative stilen ble en stor hit i noen år, men viste seg for de fleste å bare være en passerende trend. Likevel finnes det de som tviholder på shabby chic den dag i dag. Det spesielle med shabby chic-stilen er den romantiske nostalgien den bringer med seg. Mange av de som tviholder på denne spesielle stilen vil kunne fortelle at shabby chic gir hjemmet deres et preg av å være fra en annen tid.

Dersom du eventuelt aldri helt har fått med seg hva shabby chic er for noe, kan det oppsummeres slik: shabby chic tar sikte på å bringe tilbake en svunnen tid gjennom interiør, ved å la møblene se slitte og antikke ut. Hvor gamle de faktisk er spiller ikke så stor rolle, så lenge de ser gammeldagse ut. Samtidig skal stilen helst ikke være for hard, og det handler om å finne balansen mellom det harde og det myke og overdådige.

Gjør det selv

Mange velger å gå løs på møblene sine selv for å få dem til å passe shabby chic-stilen. Et møbel som ser gammelt ut pusses ned med grovt sandpapir og males en gang i blant. Når det gjelder tekstiler blir ofte lin og bomull av den franskinspirerte sorten brukt, og her er det vanlig å vaske tekstilene med te for å få dem til å se mest mulig antikke ut.

Shabby chic handler som vi ser en del om å gjøre ting på egen hånd, selv om møbler og dekor som er laget for stilen enkelt kan kjøpes. Kombinerer du de gammeldagse møblene med noen gammeldagse lysestaker, tekanner og heklede pledd, som kommer beige og lyseblå farger, sitter du igjen med et stilig shabby chic-hjem. Et godt interiøralternativ for de som ikke har noe imot å gjøre ting litt annerledes.