Ideer til dørmatter

Dørmatten din er, sammen med ditt hus’ ytre dekor, med på å gi besøkende et første inntrykk av hjemmet/kontoret ditt. En enkel og (som regel) rektangulær stoffmatte som, avhengig av hvordan den ser ut, enten blir lagt merke til eller ikke av dine gjester. Enten du ønsker en dørmatte som er iøynefallende og underholdende, som ønsker gjester varmt velkommen, eller bare vil ha en for den for praktisk nyttes skyld, er utvalget stort.

Matter bestilles i ulike prisklasser, stoffer, farger, tykkelser og lengder og bredder. De fleste er som nevnt rektangulære, mens andre er formet som halvmåner, og mange har blitt designet av kunstnere. Når du skal pryde ditt inngangsparti har du altså litt av hvert å velge mellom. Er du aller mest opptatt av praktisk nytte finnes det dørmatter som er vannabsorberende, slitesterke og hvor produsentene har hatt fokus på å forhindre at fuktighet og smuss følger med inn i hjemmet. Slike matter kan has både inne og ute.

I et værbitt land som Norge, med sine variasjoner i årstider, har vi bruk for tilstrekkelig gode dørmatter som gjør nytten. Det betyr ikke at vi må ta til takke med kjedelige ensfargede matter som ingen legger merke til. Det er fullt mulig å kombinere nytte med estetikk, og således velger mange seg matter som besøkende legger merke til.

Morsomme dørmatter

De fleste av oss har vel en eller annen gang sett matter med diverse gøyale slagordet utenfor hjemmene til folk vi har besøkt. Eksempler er: «Not you again», «Det er ingen skam å snu» og «Stå ikke der og frys! Gå hjem». «Vokt dem for hunden», er også en god klassiker. Matter med slike tekster gir hjemmet et humoristisk preg og vil få besøkende til å trekke på smilebåndene. De er også lettere å huske enn de vanlige pregløse mattene mange har utenfor sine kontorer og hjem. I det store utvalget finner du nok noe for din smak.