Duft og dekor

Når vi snakker om dekor snakker vi gjerne om estetikk og hvordan vi skal få et rom til å se fint ut, men la oss ikke stoppe der. Hvis målet med dekorasjon er å skape god atmosfære i de aktuelle rommene, kan vi med fordel tilfredsstille flere sanser enn bare synet. Jo flere sanser som trives i et rom, jo bedre vil du åpenbart ha det der. Ved å ta hensyn til hvordan et hjem eller kontor skal lukte, gir du dekorasjonen en ekstra dimensjon.

Derfor har det blitt populært å dekorere med duftpinner og stearinlys som gir fra seg ulike dufter. På den måten får du frisket opp rommet, og nøytralisert eventuelle vonde lukter. Bare det å entre et rom blir en positiv opplevelse når værelset gir fra seg en duft du liker. Duftlamper, -lys og røkelsespinner fås i alle former og farger, og det bør derfor være en smal sak å finne noe som passer til ditt rom.

Ta hensyn til besøkende

En fortreffelig duft vil gjøre det lettere å være både på kontoret og i hjemmet, både for deg selv/husholdningen og for gjester. Besøkende vil bli positivt påvirket av en god lukt, og kanskje gjøre det fristende for dem å komme tilbake? Dette er noe kontoransatte som er avhengige av tilbakevendende klienter med fordel kan notere seg. Det finnes dessuten et gammelt uttrykk som sier at god lukt i hjemmet er synonymt med gjestfrihet.

Noen foretrekker at rommet har en søtlig eim av vanilje, andre vil ha provencalske ingredienser som gir rommet et sommerlig preg og følelsen av å være ved Middelhavet. Utvalget er stort, og duftene varierer. Ta hensyn til hva du selv liker, og hva du tror besøkende vil sette pris på. Duft er en undervurdert form for dekor blant mange, hvilket er synd, ettersom en god duft byr på mye glede.